! ✿LYSSA FAIZUREEN✿ !

Anyohaseyo!

Marquee

Thursday, 16 February 2012

✯ Kawan sejati ✯

ASSALAMUALAIKUMKorang.. Korg kalau berkawan pilih rupa jugak ke?kenapa mesti pilih rupa.. sbb kite ni CUN ? HENSEM ?
Bg aq la kan.. aq xkisah cmne rupe korg.. janji korg ni bukan jenis KAWAN MAKAN KAWAN..
Susah bila ade kawan mcm tu.. aq xsuka org mcm tu.. yg suka CAKAP BELAKANG
pon aq x suka.. bukan style aq camtu.. style aq
CAKAP LEPAS.. Tu baru aq
walaupn ramai yg terasa dgn aq.. hehe.. sorry pd yg TERASA tu..Saya pasti tentu setiap daripada kita mempunyai kawan. Kalau tidak kawan karib, kawan biasa-biasa. Ini adalah naluri manusia. Kita diciptakan untuk untuk saling bersosial dan berkomunikasi sesama sendiri. Cuba bayangkan hidup ini tanpa sesiapa untuk kita bercakap dan bermain? Tentu sunyi sepi, bukan.

Ada pula yang menghadapi masalah dalam mencari kawan dan hubungan itu sendiri. Kadang-kadang apabila kita berbuat baik kepada kawan, tidak pernah
langsung diendahkan dan dihargai. Ada pula yang menikam dari berkualiti.Harapkan pagar, pagar makan padi. Kawan jenis ini tidak belakang.


Semua orang ada kawan. Semua orang juga boleh menjadi kawan. Namun, bolehkah kita menjadi seorang kawan yang baik? Seorang kawan yang membantu kawannya yang lain tatkala dalam kesusahan.

Ada orang kata, kawan yang baik adalah yang meneman di saat tawa dan tangis. Benar sama sekali. Itu adalah kawan yang sejati. Itu adalah sahabat. Orang yang boleh kita harapkan dalam apa jua keadaan. Teman tempat untuk meluahkan segala perasaan, isi hati yang terpendam dalam ruang yang tersembunyi.

Setiap daripada kita boleh menjadi kawan sejati. Bukan kawan rapat, tetapi kawan yang sejati. Berkualiti. Namun sudah tentunya tidak semua orang yang memilih perkara sedemikian. Bila kawan ditimpa kesusahan, masing-masing hilangkan diri. Bila kawan tidak sealiran, tidak mahu bersantai bersama dan rasa malas hendak berbicara.

Bukanlah susah menjadi seorang kawan sejati. Kawan yang berkualiti dan ikhlas didalam perhubungan tersebut. Mari kita renungkan diri..
Adakah anda seorang kawan sejati?


0 00 Sedang Mendoakan Kebahagian CikHawa & Eman:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...